Kamis, 14 Februari 2013

Surat Cinta Lintas Hati, Lintas Cinta dan Lintas Negara

  Hai teman-teman, masih bersama Stanley Wijaya dalam website kesayangannya yaitu www.faktakita.com yang akan selalu menemani kalian di waktu dan kesempatan yang ada. Bagaimana kabarnya nih? Semoga baik-baik saja yaa. Nah dalam postingan kali ini saya akan membahas tentang surat cinta yang pernah saya buat untuk seseorang disana nih. Mau tau isinya apa aja? So, Check this out yaa..



  Surat Cinta adalah suatu pengungkapan perasaan yang dituangkan lewat tulisan. Banyak cara yang bisa diungkapkan lewat surat cinta ini, bisa lewat kertas, ataupun bisa lewat media elektronik yang ada di jaman globalisasi ini. Surat cinta ini pula bisa diberikan kepada siapa saja, mulai dari keluarga, teman, bahkan bisa kepada pendamping hidup kita.

  Nah, beberapa waktu yang lalu. Saya membuat surat cinta nih, buat teman saya yang ada di Australia. Ya, beberapa saat yang lalu saya mendapatkan beasiswa ke Australia. Wah, akhirnya kejebak cinta lokasi juga disana, hahhaa..

  Overall, saya sendiri naksir sama siswi yang sekolah di Phoenix Academy. Namanya adalah Phoebe Qianying Li. Seperti namanya, kalian pasti tahu dia berasal dari China. Ia adalah siswi China yang merantau untuk menimba ilmu di negeri kanguru ini. Dan akhirnya, dengan berbekal kenekatan dan keingintahuan, aku mulai menciptakan surat cinta untuknya.

Dan ini dia surat cintaku untuk Phoebe Qianying Li...












Dan berhubung orang yang aku suka itu orang China asli, akhirnya google translate pun beraksi nih. Hehehe...





------------------------------------------

“Hi, Phoebe...
My name is Stanley Wijaya J
I’m from Indonesia
Do you remember me..?
I’m the man, who’s you interview in the
Phoenix Academy last Friday.
Phoebe Qianying Li..
It’s a beautiful name, do you know?
Oh ya, do you remember interview last
Friday? I’m NEVER forget it

First, i’m ask your name and you say softly
“Phoebe”. And then you ask me back and i say
“my name Stanley”
You ask me, where i come from and i say
Indonesia. And i guess you from China and
I’m true. Hahaha....
And then i ask you. How old are you and
You say softly “fourteen years old”. You ask me back,
And i say “fifteen years old” and you say “just
One year yeah”

“What are your hobbies?” it’s next question and i say
Badminton. Do you know Lin Dan? He’s from
China too J And you like confused, because
You dont know. I ask you back, you confused
Again because you don’t have some activities
do you like. And i say “No problem J

Hmm.. I like this question from you :
Phoebe : Do you have a girlfriend?
Stanley : Hmm.. No
Phoebe : In Indonesia?
Stanley : No..
Phoebe : Never..??
Stanley : Never, maybe later...

And i ask you, because i think price in Australia
Is very expensive and you agree with me.
You ask me, why did you come to Australia
And i say “Australia have a good education and
Wonderful place”

And i ask you back..
You say, “My father hope, if i live and school in
Australia my English languange good” and i trust it.

I ask you again, “How many countries have you
visited?”, you like confused again, And i help to
explain it. And then i get some word from you, that
you visited China and Australia.

You ask me, “How many languages do you speak?”
I say 3 (Indonesia language, English language, and
A few word Japan language) And i ask you back.
You say, just 2 (China language and English language)
But, your english language not too good, and i say
“No problem”

And we back to question “what do you think of
Australia?” you say, “so expensive price” and i’m
Very agree with you.
And finally we share about Australia after
Question “what do you feel about Indonesia”
I say, many culture and many different food.
The food is mix in one. And you like not believe
But i try to explain it. The food from plants, like
Ginger, etc.

And you share..
Your brother/sister buy a small ginger and the price
Is 4 AUD. I say “wow”. Oh yeah, do you know?
4 AUD = 40.000 IDR (my money in Indonesia)
And in Indonesia, can buy more thank 2 kg of
Ginger! Haha, you must believe me...

And i ask, do you have a boyfriend? And
You say :
Phoebe : No..
Stanley : Never ? (like you)
Phoebe : Never, maybe later... (same with me, Horray!!)

And my friend joking you, “He’s your
Boyfriend?” And you say “No”.
We just a friend J

Do you know? I’m very happy and
Nice to know you J

And every i ask you and you say the answer,
Your answer same with my life. Real!

And the behind of the scene, Craig joke me
And give two thumbs if i with you.
He’s said, “You’re a match and good
If you a COUPLE”

And i’m very shy. Hahaha...
My face get reddish..

And i’m very happy. I ask you
“Do you want to be my friend?”
And you say “Yes” (My heart very happy, do you know?)
And finally, we shake the hand.
Oh yeah, your hand is very soft.

If you want to contact me, you can to contact  :
FB : Fx Stanley Wijaya
Twitter : XaveriusStanley
If you contact me, give the subject “Your name” yeah..

IIIIII

Sorry, this is not a gift from Indonesia
But i’m lookung for the red and white so that
You remember with Indonesia
Because Indonesia’s flag is red and white

I also share was deliberately written in a white
Sheet iof paper, so that you save it and so that you
Know how long you store the paper, longer you keep
This paper, it’s yellowish too.

Oh ya, maybe after i retirned to Indonesia. I will
Ask my parents for me to school here. Perhaps
Phoenix Academy, Canning College, or when i lecture
Later in WA University.

My parents are also descendants of China too, my
Grandma and my parents can speak china language
Very well

I also speak China languages but not too advanced, just
Understand how to China numberic and greetings
Ex : Ni zenme yang, ni hao ma, Xiawu hao, etc.

Thursday, 8 March 2012
I must went to Indonesia, yeah go back to
My country. Before i go back, can you
Reply my message, please?
And i was send you email in From ------------
And, may i say a sentences for you?
The sentence is, “Wo ai ni
Reply yeah J “”

-----------------------------------

  Nah itu dia surat cintaku yang super panjang. Ya, jujur saja ini adalah surat cinta pertamaku loo. Jadi maaf kalo kurang jelas nih alur suratnya. Hehee.. Dan overall, Phoebe kembali ke China dan akhirnya lost contact denganku. Tak apalah, aku senang bisa berbagi kebahagiaan dan pengalaman dengannya beberapa waktu yang lalu. Bahkan di suatu hari nanti, aku berharap bisa bersama Phoebe dan membawanya ke Indonesia. Haha, maybe just for dream ...




  Demikian postingan kali ini, bila ada kata yang kurang sopan saya minta maaf. Dan bila ada lebihnya itu merupakan anugerah dari Yang Maha Kuasa. Terima kasih dan sampai jumpaa !!!

16 komentar:

  1. hmmm pacarku jg ada d china gan. pcaar ane kuliah jurusan antopologi *kali bisa ketemuan ama orang yg ente sukai. komen back y

    BalasHapus
    Balasan
    1. woppp wopp, hahhaa. Ngibul nih yaa? kalo aku beneran loo sumpah :D

      Hapus
  2. Wahwah, romantis banget kamu dek :D
    Jadi pengen punya pacar yang romantisnya kayak kamu deh..

    BalasHapus
    Balasan
    1. walah, ya nyari disana kan banyak kak :/ hahaa..

      Hapus
  3. wah, aganku romantis juga ternyata..
    Reaksinya si Phoebe gimana nich?

    HAha, anak pramuka ternyata bisa romantis juga ..

    BalasHapus
    Balasan
    1. hehe, semua kan ada tempatnya dan ada waktunya :D

      Hapus
  4. Ya ampun gan, itu cantik banget yang kamu taksir. Umur berapa sih tuh? wah, beruntung banget bisa langsung kenal diaa ... ihh mupeng deh..

    BalasHapus
    Balasan
    1. itu umur 14 lo gan :D hahhaa..
      Cantik kan??

      Hapus
  5. Bakat gombalnya keluar di surat cinta ini. Wah ga berubah kamu ten ten, hahahaa....

    BalasHapus
    Balasan
    1. walah, hahaha..
      Gombal buat dapetin cewek ya ga masalah, daripada gombal buat dapetin cowok --.--

      Hapus
  6. Cinta itu saling mengasihi, jadi dijaga yaa tu cewek... :D

    BalasHapus
  7. Semangat yaa kakak. cari terus cita dan cintamu :*

    BalasHapus
  8. senangnya. visit my blog too sinatriadan.blogspot.com

    BalasHapus